Εταιρεία Συγγραφέων - Θανάσης Βαλτινός

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά. Η συγκρότησή του υλοποιήθηκε, εν τέλει, με πρόεδρο τον Θανάση Βαλτινό, αντιπρόεδρο τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, γραμματέα τον Γιώργο Ξενάριο, ταμία τον Κώστα Κατσουλάρη.
Ως μέλη του Δ.Σ. αναδείχτηκαν ο πρώτος στην πρόσφατη ψηφοφορία ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Γεωργούσης, οι πεζογράφοι Κατερίνα Ζαρόκωστα και Πέτρος Τατσόπουλος.
Η νέα σύνθεση, που θα ηγηθεί της Ε.Σ., καλείται να θέσει επί τάπητος, ρεαλιστικά και απτά, τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ελλήνων λογοτεχνών, ήτοι το πρόβλημα της συνταξιοδότησης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Παράλληλα, όπως ήδη συζητείται μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών, η Εταιρεία έχει την ευχέρεια να προχωρήσει στην ανανέωση όχι μόνο του προφίλ της, αλλά και να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού βιβλίου, την είσοδο νέων μελών που θα εμπλουτίσουν το δυναμικό της με ανανεωμένες αντιλήψεις και πρακτικές.
Διότι, αξίζει να επισημανθεί, οι αντιδικίες-αντεγκλήσεις μεταξύ υποψηφίων και εκλεγέντων στην ψηφοφορία της 18ης Μαρτίου μειώνουν το κύρος της Εταιρείας και αποκαλύπτουν αδυναμίες, μικροσκοπιμότητες, λεονταρισμούς, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον προνομιακό δημόσιο χαρακτήρα της έναντι των αντίστοιχων λογοτεχνικών σωματείων ανά την επικράτεια.
ΒΑΣ.ΡΟΥ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/04/2007

Commenti